Skip to main content

Folkets rockklubb

Folkets hus Östersund PB-Hallen
Print
09 dec. - 10 dec. 2023
19:00
187 Day(s) Ago

Event Description

Välkomna till Folketshus egna Rockklubb! Vi öppnar dörrarna 19:00 och första band går på 21:00 18 års gräns gäller.    

Vi Erbjuder en tacobuffé för 150kr per person under kvällen

Spelschema:
21:00 Edgeland
22:30 Velvet Insane
00:00 Bonafide

Förköpspris: 400:- + serviceavgift
Pris vid dörr: 450:-

BONAFIDE 
Facebook: https://www.facebook.com/bonafiderocks
Instagram: https://www.instagram.com/bonafidesweden
Bonafide, ett av landets allra främsta rockband är tillbaka i Östersund med sitt nya, sjunde studioalbum ”Are You Listening” i bagaget. Bandet bildades av sångaren och gitarristen Pontus Snibb i Malmö 2006, med uppdraget att spela hårdrock som den ska spelas: trogen sina rötter i den elektriska bluesen och tidig R&B. Sedan dess har de turnerat Europa och Sverige runt, beträtt de flesta festivalscener inklusive Sweden Rock Festival åtskilliga gånger. Nya skivan ges ut 27 oktober, och är det första släppet sedan ”Live At KB” (2019). Den föregås av två singlar, varav den senaste är en duett på skånska med Nisse Hellberg (Wilmer X) som heter ”Snacket”. 
På nya albumet har de återigen jobbat med demonproducenten Chips Kiesbye (Hellacopters, Sahara Hotnights, Sator), liksom på genombrottet med ”Something’s Dripping”. Den gav bandet sin största hit och anthem, ”Fill Your Head With Rock”, som av Classic Rock Magazine utsågs till en av årets bästa låtar 2011. Med ”Are You Listening” är Bonafide hösten 2023 tillbaka i högform!


VELVET INSANE 
Facebook: https://www.facebook.com/velvetinsane
Instagram: https://www.instagram.com/velvetinsane/ 
Superheta jämtländska glamrock-sensationen Velvet Insane släppte i början av hösten sin tredje skiva. ”High Heeled Monster” är till bredden fylld av livsbejakande glamrock med storstilade refränger, gåshudsframkallande ballader och högenergisk rock’n’roll – producerad av Tomas Skogsberg i legendariska Sunlight Studios. Missa INTE detta gäng om du diggar äkta rock’n’roll som låter ungefär som om David Bowie gått med i Sweet och därefter låtit sig inspireras av Hanoi Rocks och The Ark efter en dekadent natt på Londons rockklubbar.  
Efter den självbetitlade debutplattan 2019 har de turnerat allt vidare kring, och samarbetat i olika former med alla från Bruce Kulick (ex-KISS), Ryan Roxie (Alice Cooper), Jesper Binzer (D-A-D), till Dregen och Nicke Andersson (The Hellacopters) och inte minst Harpo! Bandet har en förmåga att få saker att hända, det är bara att åka med. Ett glädjespridande energiknippe med rötterna i 70-talets glamrock, men oemotståndlig energi och ett sväng som lär framkalla träningsvärk dagen efter.


EDGELAND 
Facebook: https://www.facebook.com/edgelandband
Instagram: https://www.instagram.com/edgeland_band/
Möt hårdrockarna i Edgeland, ett band som bildades 1993 i Oviken och har bestått av samma intakta trio under alla år. Något som inte minst visar sig på scenen.Sin musik beskriver de som klassisk hårdrock utan krusiduller, med influenser från bl.a Metallica, Iron Maiden, Megadeth och Guns n’ Roses.Bandets första officiella singel släpptes 2015 och sedan dess har det blivit fem till samt en EP. Nu är bandet högaktuella med sitt första fullängdsalbum, ”Keepers of the light” som släpptes den 24 februari i år och som har fått höga betyg och recensioner, fyllda till bredden av superlativ, i välrenommerade hårdrocks tidningar och internetkanaler både i Sverige och ute i Europa samt spelats flitigt både i lokal som internationell radio.